Odontologia general

La prevenció és la millor eina per evitar l’aparició de malalties que puguin influir en la salut dental dels pacients o evitar-ne una alta afectació. Per això, a Orthoclinic incidim en la prevenció i treballem en el diagnòstic i tractament de malalties que puguin afectar les estructures bucodentals –dents, maxil·lar, mandíbula, genives, etc.–. Disposem d’un ampli ventall de solucions especialitzades, mínimament invasives que s’adeqüen a cada cas segons l’estat del pacient i el diagnòstic de l’odontòleg.

Endodòncia

Endodòncia

L’endodòncia és el tractament que s’encarrega d’extreure el nervi o polpa dental quan aquesta està afectada de forma irreversible, sovint a causa de càries extenses. Una vegada retirada, es netejen i s’omplen els conductes de l’arrel amb un material que impossibilita la proliferació de gèrmens.

Mitjançant diverses sessions es restaura l’interior de la peça dental. S’aconsella recobrir-la amb una corona, ja que, després de l’endodòncia, la dent queda més fràgil i es pot fracturar amb facilitat. A causa d’aquest debilitament, pot aparèixer alguna molèstia transitòria en mastegar durant uns dies.

Odontopediatria

Mitjançant l’especialitat de l’odontopediatria, vetllem per la salut dental dels infants i adolescents. L’odontopediatria prevé, diagnostica i tracta els possibles problemes dentals associats tant a les dents temporals de llet com a les dents permanents joves. Alhora s’educa als pacients sobre hàbits saludables que permetin gaudir d’una bona salut dental.

Entre els tractaments més comuns en odontopediatria preventiva es troben els segelladors de fosses i fissures, que estan especialment indicats en infants amb un índex de càries elevat. Es recomana mínim una visita anual per prevenir, detectar i realitzar el tractament que sigui necessari amb promptitud.

Periodòncia

Periodòncia

A través de la periodòncia, prevenim, diagnostiquem i tractem les malalties que afecten principalment a les genives com la gingivitis, la més freqüent a totes les edats, –inflamació de les genives en fase inicial– i la periodontitis –afectació més avançada de tot el teixit i estructura que envolta la dent–. Els principals símptomes són el sagnat i la inflamació de les genives, el debilitament de les dents, etc.

Si aquestes malalties no es detecten a temps, poden evolucionar destruint el teixit de la dent fins fer-la caure. Des d’Orthoclinic es recomana realitzar-se revisions periòdiques i consultar a l’odontòleg a la mínima presència de placa a les dents per tal de protegir la salut dental.

Odontologia conservadora

Els tractaments d’odontologia conservadora estan adreçats a conservar les dents sanes del pacient eliminant únicament el teixit dentari afectat per càries o qualsevol altra afecció amb l’objectiu de retornar a la peça la funció i l’estètica natural. Algunes de les tècniques freqüents són l’empast –obturació– o la reconstrucció dental.

Un control periòdic permet establir un diagnòstic precoç que eviti l’afectació del nervi dental –endodòncia– i en el pitjor dels casos, l’extracció i la pèrdua de la dent.

Tractament del bruxisme

Moltes persones pateixen bruxisme, però ho desconeixen. Es tracta d’una acció involuntària molt habitual que consisteix en apretar la mandíbula de forma inconscient. Aquest moviment, que es pot donar de dia o de nit, sovint provocat per alguna emoció com l’estrès o trastorn de la son, produeix desgast de les dents i sensibilitat dental entre altres símptomes.

A Orthoclinic tractem el bruxisme perquè no derivi en un problema major. A través de les revisions i controls, l’odontòleg pot detectar aquest desgast. La solució més freqüent passa per una fèrula de descàrrega que protegeixi i conservi les dents d’aquestes fregues incontrolades.

Contacte

Sol·licitar cita online

Demana la teva cita, de manera fàcil i còmoda, omplint el següent formulari. Ens posarem en contacte amb tu durant les properes 48 h.

I, si ho prefereixes, pots contactar amb nosaltres per telèfon en horari laboral:

977 235 976

Dilluns–Dijous: 10–14 h / 15–20 h
Divendres: 10–14 h

Clínica dental Tarragona ORTHOCLINIC GPS Directions
Listed in POI Directory