Et truquem
Envia'ns el teu telefon i et trucarem, el mes aviat possible:

  Nom y cognom

  Telèfon:

  Sel·lecciona la teva clínica

  Al fer click a enviar estás aceptant la Política Privacitat

   

  PERIODONCIA

  Dins de l’odontologia, la periodòncia és l’especialitat dedicada a la prevenció, diagnòstic i tractament de les malalties que afecten sobretot a les genives.

  Les principals malalties de les genives són la gingivitis (inflamació de les genives) i la periodontitis.

  Des d’Orthoclinic recomanem les revisions periòdiques i consultar a l’odontòleg al menor símptoma de presència de placa a les dents.

  Com puc prevenir les malalties més comunes de les genives?

   

  Lluitant contra la placa dental es prevenen malalties de les dents i les genives.
  Fil dental: per eliminar els gèrmens i partícules de menjar entre les dents. S’ha d’usar suaument o podria ferir les genives.
  Raspall de dents: Utilitzi’l correctament i amb freqüència. Faci servir una pasta dental amb fluorur, ja que protegeix contra les càries.

  Quant de temps passa fins que es pot caure la dent?

   

  Els pacients d’evolució ràpida acostumen a ser joves i poden perdre les seves dents en 5 anys. En altres casos l’evolució pot ser més lenta, però si no es tracta adequadament pot arribar a perdre també les dents.

   

  Les malalties periodontals són molt freqüents?

   

  La gingivitis és una de les malalties més freqüents de l’ésser humà, i és molt freqüent a totes les edats (75% en joves de 20 a 25 anys). La periodontitis és molt extranya en joves i adolescents, però la seva freqüència augmenta amb l’edat.

  La periodòncia dental és l’especialitat odontològica que tracta les malalties del periodonto. Les malalties del periodonto són aquelles que afecten les genives. La no eliminació del carrall en la boca afavoreix l’aparició de plaques de bacteris que poden acumular-se per sota de la geniva.

  <h2>La periodòncia dental</h2>

  En funció de la seva gravetat, distingim entre dues malalties de les genives:

  En la gingivitis, la infecció de bacteris només afecta a la geniva, que s’inflama i enrogeix. En alguns casos també pot produir-se sagnat. És una malaltia reversible, però si es manté durant molt de temps sense rebre un tractament adequat, la gingivitis pot degenerar en periodontitis, la forma crònica i degenerativa de malaltia periodontal.

  La periodòncia dental destrueix tots els teixits que sostenen a la dent: genives, os i lligament periodontal. En aquesta malaltia, comunament denominada “piorrea”, les pèrdues de teixit són irreversibles i progressives. Amb el temps, els bacteris creen un espai entre la dent i els teixits de sustentació que els especialistes diuen bossa periodontal.
  Atesa la gravetat de la infecció i de la quantitat d’os perdut, els dentistes classifiquen la periodontitis en lleu, moderada o greu. En aquests últims casos, la infecció ataca a l’arrel de les dents, provocant la mobilitat o fins i tot la pèrdua de peces dentals.

  Les malalties periodontals són causades per:
  Mala higiene dental: una higiene dental descurada o incorrecta afavoreix l’acumulació de carrall al voltant de la dent així com per sota de les genives. Si aquesta no desapareix pot anar danyant el teixit que envolta la dent fins a provocar la seva pèrdua.

  <h2>Periodòncia dental</h2>
  Tabac o aliments rics en sucres: aquest tipus d’aliments o costums afavoreix la continuïtat dels bacteris en la boca que creguin toxines que irriten i inflamen les genives.
  Factors genètics: algunes persones són més propenses que unes altres a sofrir malalties periodontals.
  Embaràs: durant l’embaràs la dona sol tenir les genives més sensibles i propenses a acumular bacteris que puguin irritar o inflamar les genives.
  Canvis hormonals: a vegades, en nenes o dones els canvis hormonals els fan més sensibles a unes certes malalties periodontals com la gingivitis.
  Malalties: com la diabetis, SIDA o càncer poden perjudicar la salut dental o bé els fàrmacs utilitzats.
  Medicaments: alguns fàrmacs produeixen sensibilitat dental o feblesa de les genives, és necessari informar-se abans. Si no són absolutament imprescindibles és millor no prendre’ls.