Et truquem
Envia'ns el teu telefon i et trucarem, el mes aviat possible:

  Nom y cognom

  Telèfon:

  Sel·lecciona la teva clínica

  Al fer click a enviar estás aceptant la Política Privacitat

  Efectes del tabac en la salut bucodental

  efectes tabac

  10 nov. Efectes del tabac en la salut bucodental

  Molts de nosaltres segurament coneixem ja alguns dels riscos  y efectes del tabac en la nostra salut en general però som conscients de com afecta a la nostra salut bucodental?

   

  El tabac conté nicotina, una substància molt addictiva que amb a seva combustió produeix components perillosos per al nostre organisme.

   

   

  Malalties relacionades amb el consum de tabac

   

  Periodontitis i pèrdua dental:

  És una infecció dels teixits que suporten les dents. La placa bacteriana pot acumular-se entre les dents i pot acabar provocant dolor, sagnat de genives i inclús la pèrdua de dents. El tabaquisme no n’és el causant però pot agreujar els símptomes de la malaltia.

   

  Melanosis del fumador:

  Les genives poden presentar taques negres o marrons inclús ficar-se blavoses o inflamades. El paladar i l’interior de les genives també poden veure’s afectades.

   

  Càncer oral:

  Una persona fumadora té de 3 a 5 cops més possibilitats de patir càncer oral. La localització més freqüent del càncer és la llengua i el sol de la boca per aquest motiu s’ha d’estar atent a qualsevol alteració

   

  Halitosi:

  O mal alè crònic persisteix durant un període llarg de temps.

   

  Alteracions en les dents:

  Es poden generar taques grogues. Poden afectar a l’autoestima i confiança de les persones.

   

  Caries:

  En disminuir el flux de saliva s’afavoreix el creixement de la placa bacteriana.

   

  Altres malalties relacionades:

  Dificultat per a la cicatrització, reducció de l’efectivitat del sistema immunològic, pitjor acceptació dels tractaments d’implants dentals.

   

   

  Solucions per als efectes del tabac

   

  Sens dubte deixar el tabac seria la solució més aconsellable per evitar totes aquestes malalties o patologies causades pel tabaquisme però en cas de no ser així és important realitzar les neteges dentals adients al dentista i mantenir una molt bona higiene bucal a casa.

   

  Les persones fumadores acostumen a tenir més tosca dental a les dents que eles no fumadors, ja que la nicotina redueix la producció de saliva i facilita l’acumulació de bacteris a la boca.

   

  Demana’ns més informació